CoNEL Centenary Building

Part of a strategic plan for the rationalisation of the entire College across four sites, this project transformed a severe 1960s building by re-cladding it with a terracotta rainscreen “wrap”, punctuated with large deep reveal openings, expressed within steel channel surrounds. 3,450sqm of accommodation includes a new main entrance, front of house facilities, refectory and a Learning Resource Centre.

The project opens up coherent routes into the rest of the campus. The result is a well organised and stimulating environment, projecting an exciting image of education and learning excellence as well as improving the College’s image and making it more visible and accessible to students, staff and the wider community.

"Rivington Street Studio has wrought a striking and effective piece of architecture."

Jeremy Melvin,
RIBA Journal April 2001

  • Client:The College of North East London
  • Value:£4.1m net build cost
  • Status:Completed 2000
  • Consultants:Alan Baxter Associates, Atelier Ten, Appleyards DWB, Kennedy & Partners
  • Contractor:Buxton Building Contractors
  • Photography:James Morris
  • Press:RIBA Journal April 2001
  • Awards:Civic Trust Award 2002