Voss Street

A terrace of four new bespoke family mews houses replace a row of disused lock-up garages in a densely developed part of Bethnal Green.

The mews site is tightly constrained by its small footprint and the proximity of surrounding buildings so the design is a sensitive response to its intimate context, conditioned by competing needs for daylighting, views and privacy. Brick, timber and black zinc external materials provide a rich and textured street scene.

The houses’ split-level interior layouts present an internal landscape of varying volumes, enclosure, daylighting and layered views.

To see aerial footage of the scheme, click here.

  • Client:JCS Developments Ltd
  • Location:Bethnal Green, London
  • Value:£1.8m
  • Status:Completed January 2020
  • Consultants:Lighting Analysts Ltd, Blackwell Structural Consultants, Conway Associates, Studio Verve Interior Designers
  • Contractor:Rosguill Developments
  • Photography:Romain Forquy
  • Awards:Highly Commended in the dwelling category for New London Architecture Awards 2020