Jubilee Primary School Remodelling and MUGA

RSS have completed three projects for the School:

Phase 1 provided a new community facility together with a multi-use games area. The single-storey building reinforces and adds definition to the site boundary and provides a positive edge between the games area and the main school entrance. The building is clad in a vertical cedar rainscreen with an abstract arrangement of boldly coloured, aluminium-lined openings. Rivington Street Studio assisted with the school’s successful application for Football Foundation funding.

Phase 2 involved remodelling of the existing school keeper’s house into music and art teaching rooms to reflect Jubilee’s ‘School of Creativity’ status.  Solar panels and a wind turbine provide renewable energy with a landscaped eco-area created from the original garden.

Phase 3 transformed part of the original 1960s school within the school’s term time to provide a new main entrance, library and learning walls with bespoke storage solutions to enhance the existing teaching spaces.

 

 

‘The school has been transformed. Thank you for all the design work which has made Jubilee a unique and inspiring place to work’

Norma Hewins,
Headteacher

  • Client:Jubilee Primary School
  • Location:Hackney, London
  • Value:Phase 1 £600K net build, Phase 2 £200k net build, Phase 3 £400k net build
  • Status:Phase 1 completed 2008, Phase 2 Completed October 2011, Phase 3 Completed April 2014
  • Consultants:Michael Jones & Associates, Michael Barclay Partnership, Artelia UK
  • Contractor:Phases 1 and 2 Barnes Webster & Sons Ltd, Phase 3 T&B Contractors Ltd